Tidligere år

Arrangementsplakaten for første maj i Sydhavnen for 2022

Sydhavnens Venner af 1. maj stod for femtende gang i 2022 for et stort og hyggeligt arrangement. Talerne var faglige aktivister og politikere:
Henrik Juul Rasmussen, formand for Byggefagenes Samvirke og formand for Rør og Blikkenslagernes fagforening, Yildiz Akdogan, medlem af BR for Socialdemokratiet og forkvinde for Kvinderådet, Sinem Demir, medlem af BR for Enhedslisten, Emilie Haug Rasch, Sygeplejerske og medlem af Regionsrådet for Region Hovedstanden for Enhedslisten, Vilmer Andersen, Regionsmedlem for Vänsterpartiet i Skåne, Helga Mathiassen, fagligt aktiv tømrer, Victoria Velásquez, MF for Enhedslisten.
Paneldebat: Miljø og klima og overskriften er: ’Kampen for miljø og klima i København – vi har travlt hvad gør vi? Det bliver en paneldiskussion mellem græsrødder fra miljøbevægelserne og politikere fra Københavns Borgerrepræsentation, som i princippet udgør ”det grønne flertal”.
Der var Politiske boder for forskellige foreninger. Der var underholdning til alle aldre. Arbejderkoret lagde ud foran cafeen. SV-Musikskole (Børnebands) spillede i teltet, Cirkus Panik havde en forestilling i cirkusteltet mellem folden og kaninburene hvor der også blev afholdt en cirkus-workshop. Lene Bille spillede op i dansepavillonen, der fungerede som vores kaffe-kage-sted og med popcorn, vafler m.v. Der var sæbeboble-underholdning til de mindste – kamelen og æslet var som vanligt til stede – og Børnenes Dyremark arrangerede ponyridning. Man kunne købe øl og vand – samt pølser fra grillen. Der kunne købes en velkrydret vegansk daal.
Røde Horn spillede arbejdersange og Strejkedrengene spillede et sæt med sange fra kvindestrejker. Det berømte kor, Baobab Singers, sang sange fra Sydafrika. Endelig afsluttede Zyde & Co med Kim Jezus dagens arrangement.

Arrangementsplakaten fra første maj 2021 – en sejlende første maj parade i havnen.

2021 –Vi holdt 1. maj under alle omstændigheder –dog noget anderledes.
Vi opfordrede jer til at tage på picnic på Tippen – på Stejlepladsen samt i det nye Sydhavnen. Vi sejlede forbi med musik. Vi standsede ved seks pladser; ­Tippens to høfder, Stejlepladsen, Fiskerhavnen, ved Havnebadet og ved Skolen i Sydhavnen.

Folk blev opfordret til: Fyld en picnic-kurv med varer fra de handlende i lokalområdet – sæt dig i din ­boble – nyd dagens indslag fra bredden, fra de passerende både og sofapramme i 1. maj konvojen.

Sejladserne foregik i tidsrummet 13:00-17:00.

Hér optrådte Lene Bille, Strejkedrengene, Røde Horn og Lars & UHøRT.

Både Line Barfod (Ø) og Louis Jacobsen, ”Vi boykotter Nemlig.com” om social dumping, holdt deres taler fra en båd i havnen.

Årets 1. maj øl kunne købes i Fiskerhavnen.

Vi var glade og stolte over at kunne afholde en Coronasikker 1. maj – i et fint samarbejde med Københavns Politi

2020 blev et underligt år – corona-pandemien fik aflyst alting i løbet af det tidlige forår – også 1. maj fejringen på Karens Minde. Arrangørgruppen mødtes dog og sang et par sange og drak en enkelt 1. maj øl brygget af Chrisser fra HB Mozart.

2019 var en kold og blæsende fornøjelese, men sprængfyldt med veloplagte talere: Rørsmed Jacob Neumann, aktionsguppen mod social dumping, Stilladsarbejder Thomas Strømsholt, Stilladsarbejdernes Landsklub & Murerlærling Chastine Hald samt dommerfuldmægtig Nina Palesa Bonde, aktiv ved overenskomstkonflikten i 2018. Derudover taler Preben Brandt, der i over 40 år har arbejdet med hjemløse og udsatte borgere og Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard.
Moe holder en personlig tale om at være ’nydansker’, Fiskerhavnes Venner talte ved Jan Mathisen.
I café-teltet Blev der debatteret: Vi vil have en ny regering – hvordan? Med MF’eren Yildiz Akdogan (A), og MF Rosa Lund (Ø) og medlem af BR Astrid Aller (F).
Der var Optræden ved Fiskerhavnens Kor, Demokratibandet, Strejkedrengene, Røde Horn og Berit & Drengene. Samt naturligvis Cirkus Panik.

2018 Talerne i pavillonen var de nye borgmestre Sisse Marie Welling (F) og Ninna Hedeager Olsen (Ø). I konfliktens lys de faglige talere Nanna Højlund (næstformand i LO) og Mona Striib (næstformand for FOA).

2017 der blev lejlighed til at høre Özlem Cekic og Bent Melchior, Yildiz Akdogan (A),  Pernille Skipper (Ø) og tømrer Helga Mathiassen samt borgmester Ninna Thomsen (F). Derudover talte LO’s næstformand Ejner K. Holst og faglig sekretær i 3F København Caja Bruhn og reformramte Ulla Curdt-Christiansen.  Den musikalske underholdning stod Strejkedrengene, den amerikanske sanger David Rovics og Berit & Drengene og bandet Guldregn samt Cirkus for børn og andre barnlige sjæle ved Cirkus Panik. Der var Grill, Cup-stacking-opvisning ved Københavns Sport Stacking Klub, politiske boder, Café og madboder og mulighed for ponyridning ved Børnenes Dyremark. Der kan rides på kamel og æslet kan klappes.

2016 Sydhavnens Venner af 1. maj står også i år for et stort og hyggeligt arrangement, hvor der igen bliver lejlighed til at høre Özlem Cekic, Yildiz Akdogan og Johanne Schmidt-Nielsen fra henholdvis SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten.
Musikalsk underholdning ved den kurdiske Group Eftelya samt Cirkus for børn og andre barnlige sjæle ved Cirkus Panik. Der vil være karateopvisning ved Genbukai Karatedo og mulighed for ponyridning ved Børnenes Dyremark.
Der kan købes lækker vegetarisk og økologisk ret, spændende grillpølser med mere, og de »Somaliske Mødre bygger Bro« vil sælge somaliske specialiteter og lækkerier.
Som altid er der gratis entré til arrangementet og priserne er lave. Det skyldes udelukkende, at det hele afvikles ved hjælp af frivillige.

2015 Sydhavnens Venner af 1. maj står også i år for et stort og hyggeligt arrangement, hvor der igen bliver lejlighed til at høre Özlem Cekic, Yildiz Akdogan og Johanne Schmidt-Nielsen fra henholdvis SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten. Derudover taler Victoria Risbjerg Velásquez.
Musikalsk underholdning ved Gasoline samt trylleshow og klovnerier for børnene ved Kasper Jensen. Der vil være karateopvisning ved Genbukai
Karatedo og mulighed for ponyridning ved Børnenes Dyremark.
Der kan købes lækker vegetarisk og økologisk ret, spændende grillpølser med mere, og de »Somaliske Mødre bygger Bro« vil sælge somaliske specialiteter og lækkerier.
Der er gratis entré til arrangementet og priserne er lave. Det skyldes udelukkende, at det hele afvikles ved hjælp af frivillige.

2014 Sydhavnens Venner af 1. maj står også i år for et stort og hyggeligt arrangement, hvor der igen bliver lejlighed til at høre Özlem Cekic, Yildiz Akdogan og Johanne Schmidt-Nielsen fra henholdvis SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten. Derudover taler Caja Bruhn fra 3F København og en repræsentant fra lokalafdelingen af Racismefri By.
Musikalsk underholdning ved Familieorkestret samt rytmisk korsang ved Baobab Singers og klovnerier for børnene ved Kasper Jensen.
Der vil være mulighed for at købe lækre sandwiches til en billig penge, og de »Somaliske Mødre bygger Bro« vil sælge somaliske specialiteter og lækkerier.
Der er gratis entré til arrangementet og priserne er lave. Det skyldes udelukkende, at det hele afvikles ved hjælp af frivillige.
Årets nye venner: »Somaliske Mødre bygger Bro« og »Racismefri By«.

2013 Efter 5 år som en uorganiseret størrelse, blev Sydhavnens Venner af 1. maj i 2012 officielt en forening. Vi står også i år for et stort og hyggeligt arrangement, hvor der igen bliver lejlighed til at høre Özlem Cekic, Yildiz Akdogan og Johanne Schmidt-Nielsen fra hendholdvis SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten. Der ud over vil der være underholdning for både børn og voksne i alle aldre, samt mulighed for at købe god økologisk suppe til en billig penge, samt kaffe, kager – øl og vand.
Der er gratis entré til arrangementet og priserne er lave. Det skyldes udelukkende, at det hele afvikles ved hjælp af frivillige.

2012 Program: Kl. 16:00 Åbning ”Arne fra Radio Karen” spiller – ”Søren Sørnsen & Leif Lalleglads internationale artistgalla” klovner… Fransk Dolkeparti optræder Bænken INC. spiller Jan Toftlund-numre med mere…
Talere: John Andersen professor ved Roskilde Universitet. Yildiz Akdogan (A), Özlem Cekic (F) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

2011 Fri éntre – ny regering
Program: Kl. 16 Åbning ”Arne fra Radio Karen” spiller fra scenen – Søren Sørnsen klovner udenfor.
Talere: Medlem af SUF/Hvidovre Victoria Risbjerg Velásquez, og folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (A), Özlem Cekic (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).
Økologisk/Vegetarisk FESTMÅLTID Madsalget begynder 17:30

2010 Program: Kl. 1600 Åbning ”Mama Joke” og ”Back-atya” spiller fra scenen – Søren Sørnsen klovner udenfor. Talere: Forkvinde for HK-Ungdom Hovedstaden og medlem af SUF/Hvidovre Victoria Risbjerg Velásquez, folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (A), Özlem Cekic (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).
”AMA’RKIX” Amagers ældste rockband slutter arrangementet af.

2009 Program: Fra 16:00 Åbning
16:30-18:00 Musik ved det lokale band ”Backatya”
18:00 Spisning – Et festligt måltid pris 50 kr.
19:40 Stand Up ved Simon Astrup
20:00-22:00 Musik 110% Beatles ved ”Rubber Band”
Talere: Johanne Schmidt-Nielsen MF for EL, EU-parlamentskandidat Emilie Turunen, SF og Yildiz Akdogan, MF for Socialdemokraterne.

2008 Fra 14:30 Børneunderholdning, Speakers Corner, Syng med på en sang – hold kampen i gang. Fri éntre.
Åbning – Søren Sørnsen og Leif Lalleglads Internationale Artistgalla – Musik ved ”Os” + Berit og Drengene” + Guest Stars. Strejkebøffer kl.18.00 pris 50 kr. Sluttidspunkt klokken 22: 00
Taler: Kl.15.00 Özlem Cekic MF for SF kl.17.00 Mari-Ann Petersen, fællestillidsrepræsentant FOA kl.19.00 Mikkel Warming Socialborgmester København, Enhedslisten.

Share this Page